Verselő Antológia 2013 könyvbemutató

Nagyszerűen sikerült a Verselő Antológia 2013 könyvbemutatója, amelyre 2014 április 12-én került sor Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központ (CSDKK) nagyklubjában.

Az esemény a IV. Paksi Tavaszi Művészeti Fesztivál programsorozatába illeszkedett.

Hefner Erika, a CSDKK szakmai igazgatójának köszöntője és a Művészeti Fesztivállal kapcsolatos összefoglalója után Komáromi János (vagyis én…) az antológia szerkesztője és a kiadó, Info-Szponzor Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, majd röviden összefoglalta a Verselő Antológia sorozat történetét. A kötet 2008 óta jelenik meg, minden év karácsonyára időzítve. Mára az amatör irodalom talán legjelentősebb és legszínvonalasabb kiadványává vált, amely nagy népszerűségnek örvend a szerzők körében.

A műsorban a megjelent szerzők bemutatása mellett, a kötetben olvasható írásaik hangoztak el helyi verskedvelők és a Parola Drámakör tolmácsolásában. Az előadás szerkesztése, összeállítása Hefner Erika irányítása mellett történt.

A szerzőket S. Szabó Gabriella mutatta be.

Versmondással közreműködött: Bartáné Piros Katalin, Bognár Róbert Richárd, Kelemen Adél, Kelemenné Lehóczky Ildikó, Kocsner Gábor, Komáromi János, Vájer Szilvia, Vertike Tamásné.

Az elhangzott versek:

Horányi György
Őszi levél
Kladács Emőke emlékkönyvébe
Félpercnyi groteszkek

Kaposi Ildikó
Fordított világ
Érzés

Kisháziné Vincze Julianna
Korareggel
Menyházi gondolat
Színes világ

Komáromi János
nekem a tél
sietve érkezik
lehettek volna

Póli Róbert
Tündérréten
Puha mohaágyra

Sudár Imre
Az idő
Akarod?

Szabó József
Motoros balesetem emlékére
Elmúlás
Osztálytalálkozóra

Támmer Éva
A halál aratott…
Én nem láttam őt…
Béke
1946. augusztus 31.

Vilcsek Adrienne
Szeretem nézni a lovak vágtáját
Hová?
Napébresztő

A fenti linkek bármelyikéből kiindulva átlapozhatod, elolvashatod a teljes kiadványt.

A könyvbemutatón készült fotók. Köszönet érte a készítőknek!

Kisháziné Vincze Juliannától kapott felvételek

khvj_2

A könyvbemutató plakátja

 

khvj_1

A könyvbemutató kezdete előtt jómagam (Komáromi János / koma) és Juhász Krisztina (mint a kiadó ügyvezetői) az első megérkezett szerzővel Kisháziné Vincze Juliannával az előtérben.

khvj_3

Balra Horányi György, szemben Kisháziné Vincze Julianna.

 

Vilcsek Adriennétől kapott felvételek

v_1

Köszönet a szerzőknek, a versmondóknak, Hefner Erikának, S. Szabó Gabriellának és minden megjelentnek. Mögöttem a közreműködők egyik fele: Balról: Kocsner Gábor, (a mikrofonnál én…) Bognár Róbert Richárd,  Bartáné Piros Katalin, Kelemen Adél, Kelemenné Lehóczky Ildikó.

v_2

A közreműködők második fele: Balról: Bartáné Piros Katalin, Kelemen Adél, Kelemenné Lehóczky Ildikó, Vájer Szilvia, Vertike Tamásné.

 

Molnár Gyulától kapott felvételek

mgy_1

Még a könyvbemutató kezdetén mondok néhány szót az antológia sorozatról. Előtérben Hefner Erika még egyszer ellenőrzi, hogy rendben vannak-e a műsorszámok…

mgy_2

Kis áttekintés a jelenlévőkről. Kicsit kevesebbnek látszik, mint amennyien valójában voltunk. Sokan vannak eltakarva.

mgy_3

Balra fent Horányi György, mellette Kisháziné Vincze Julianna, azután Sudár Imre, Kocsner Gábor és a kép jobb szélén Szabó József.

mgy_4

Balról: Bartáné Piros Katalin, Vertike Tamásné, S. Szabó Gabriella, az előtérben Horányi György, tőle jobbra és hátra (arcra tett kézzel) Póli Róbert.

mgy_5

Támmer Éva aki 92 évesen volt a vendégünk. Külön öröm, hogy az antológiában 1940 és 2003 között írt versei olvashatók. Hatvanhárom év szavakban…

Jurányi Péterné Kláritól kapott felvételek

te_1

Támmer Éva és én. Támmer Éva, ahogy már az előző képnél is megjegyeztem,  aki 92 évesen volt a vendégünk. Külön öröm, hogy az antológiában 1940 és 2003 között írt versei olvashatók. Hatvanhárom év szavakban…

te_2

Támmer Éva és Vilcsek Adrienne ismerkednek, már nem csak a kötet lapjain olvasható írásaikon keresztül, hanem a valóságban is.

Vélemény, hozzászólás?