Zenés Irodalmi Nyári Estek
a pásztói Athéne Alkotó Kör szervezésében

Koma (Komáromi János) költő estje

2007. július 27. Pásztó

2006-ban alakult meg Pásztón az Athéné Alkotó Kör néhány képzőművész és irodalmár kezdeményezésére azzal a szándékkal, hogy összefogja a helyi-, és a környékbeli alkotókat, biztosítsa számukra a közösséghez tartozás élményét, megkönnyítse megjelenésüket a nagyközönség előtt. Ugyan ez év júniusában létrejött az Athéné Alkotó Kör Irodalmi Műhelye, melyhez újabb irodalmárok csatlakoztak.
Első bemutatkozásuk szeptember 15-én volt, a Pásztói Kultúra Napján. A képzőművészek kiállítása mellett az írók-költők saját műveikből olvastak fel nagy sikerrel. Azóta folyamatosan jelen vannak a város kulturális életében, előadásokkal, felolvasóestekkel gazdagítva azt. Tagjaik között a gimnazistától a nyugdíjasig minden korosztály megtalálható. Van közöttük varrónő, tanár, diák, vasutas, orvos, de mindnyájukat a művészet szeretete, a tenni akarás jellemezi. Terveik között szerepelt pályázatok kiírása, szerzői estek rendezése, nyári alkotótábor, valamint előadások szervezése is.
Ennek a tervnek köszönhetően kaptam meghívást, hogy legyek a Zenés Irodalmi Nyári Estek egyik alkalmának vendége. Nagy örömmel fogadtam el Szvita invitálását és az est élményeit ezeken az oldalakon osztom meg mindenkivel fotók és videó felvételek formájában.

Köszönöm a megjelenteknek a részvételt és az alábbi közreműködőknek verseim tolmácsolását életre keltését!

Az est házigazdája, beszélgetőtárs: Orosz Tiborné Kontra Marika Szvita, a pásztói Athéne Alkotó Kör Irodalmi Műhelyének vezetője.

A versek előadói:

Kotroczóné Királyhidi Éva a Bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium tanárnője. Saját megzenésítésében adta elő verseimet.

Mikecz Estilla a salgótarjáni Verich Színpad tagja.

Orosz Gergely, a salgótarjáni IMPRO színpad tagja.

Tóth Imre, a hatvani Damjanich János Ipari Szakképzési Intézet tanára, több országos versmondó verseny résztvevője, győztese.

Valamint köszönet Plecskó Péternek (VárTV) az est felvételéért, Plecskó Kittinek a ripotért, Válóczy Szílviának és Komárominé Bálint Évának a fotókért.

Program és videók

Fotók

Elhangzott versek

Verses honlapom: http:www.verselo.gportal.hu