Menyhért Judit

Bár gyerekkorom óta szeretek énekelni, "zenei pályafutásom" Dévai Nagy Kamilla iskolájával kezdődött 1996 őszén. Sőt, kicsit talán előbb is, mikor elkértem apámtól a szekrény tetején heverő gitárját, és a magam (és barátaim) szórakoztatására elkezdtem gitározni tanulni. Kamilla iskolájában azután megismertem és megszerettem a megzenésített verseket (persze korábban is ismertem már ilyeneket, a Kaláka, Koncz Zsuzsa vagy éppen Halász Judit, Sebő Ferenc feldolgozásában/előadásában), de akkor még nem gondoltam arra, hogy én magam is zenésíthetnék verseket. 13 évvel ezelőtt születtek az első ilyen dalaim; elsősorban József Attila és Gáti István verseivel foglalkoztam. A dalaimat főleg kiállítás-megnyitókon, illetve különböző rendezvényeken mutattam be.

2001-ben saját klubesteket is tartottam Csepelen, a Radnóti Művelődési Házban, Dalsziget címmel. Bár a saját versmegzenésítéseimet előadó MacskaSzem együttes

megalakulása óta szívesebben lépek fel a lányokkal, a "szólóelőadásokat" sem adtam még fel, illetve szívesen szerepelek meghívásra más produkciókban/műfajokban is.
Battyán Kiss Mihály: Madársirató - mp3 - videó

Gáti István: Költöző madár - mp3 - videó

cím nélkül - mp3 - videó

Gáti István: Fénykép - mp3 - videó

Gáti István: Jadviga dala - mp3 - videó

Csepeli Szabó Béla: Tiszta szerelem - mp3 - videó

Tóthárpád Ferenc: Gyere be - mp3 - videó