Folton Folk

A Folton Folk zenekar 1982-ben alakult.

A pillanatnyilag Szerbiában és Magyarországon egyaránt tevékenykedő zenekar tagjait régebben a country, a bluegrass és a blues zene szeretete hozta össze, mára azonban mindezt ötvözik az angolszász folk elemekkel és a kelet-európai népzenével.

A tradicionális dalok feldolgozása mellett nagy hangsúlyt fektetnek saját szerzeményeik, illetve megzenésített verseik megszólaltatására.

Első nagylemezük 1988-ban jelent meg Teherautó címmel, aminek sikerét sok meghívás bizonyította. Az album megjelenését követően a Folton Folk koncertezett a diósgyőri Kaláka Fesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Budapesti Country Fesztiválon és még sok rendezvényen.

Az 1990-es háború szétszakította a zenekart, de 2004-ben sikerült megszervezni a közös munka folytatását. Az elmúlt években felléptek többek között az abaligeti Nemzetközi Bluegrass és Akusztikus Zenei Fesztiválon, visszatérő vendégei az Énekelt Versek Zentai Fesztiváljának, és Szegeden is számos rendezvény meghívottjai.

A koncertek mellett elkezdődtek a második lemez előkészületei is, melynek megjelenése az év végére várható.

Tagok: Nagy-Grácsik Emese - ének, gitár; Szekula László - gitár, ének, zeneszerzés; Szabó Róbert - banjo, gitár, szájharmonika, ének, zeneszerzés; Dr. Nagy Kornél - mandolin, ének, hegedű; Priboj Gábor - basszusgitár

Fittné Szilvássy Ildikó: Elvágyódás - mp3 - videó

Szekula László: Évszakok - mp3 - videó

Folton Folk: Szerelem, szerelem - mp3 - videó

Szabó Róbert: ? - mp3 - videó

Zöld az erdő (népdal feldolgozás) - mp3 - videó

Jöjj fel a hegyre - mp3 - videó