Néhány szó a Fesztiválról

Hogyan is kezdődött? Nos számomra akkor, amikor 2006 decemberében megjelent az első verseskötetem és a könyvbemutatóra készültem. Ekkor kérdeztem meg ugyanis Bodroghalmi Lászlót, hogy a bemutatón néhány megzenésített versemet eljátszaná-e? Végül három versemből készített dalt és ezek hangoztak el a bemutatón nagy sikert aratva. Később Ő ajánlotta a figyelmembe a Hangraforgó kezdeményezését, az InternetVers Fesztivált. Erről itt sokat nem kívánok szólni, hiszen a Hangraforgó szakmai oldalon minden elolvasható. Csak annyit, hogy nagyon megtetszett a kezdeményezés, amelynek a lényege, az volt, hogy versíró emberek erre a szakmai oldalra feltöltik a „megzenésítésre felajánlott” verseiket. Itt a zenészek elolvassák őket és választanak kedvükre, hangszerükre valót. Az elkészült műveket pedig a 2008-as Költészet Napja tiszteletére koncerten mutatják be, ahol a versek írói is jelen lesznek.

Nagyszerű elképzelésnek tartottam ezt! Egyrészt, mert ismerem az Internet jótékony hatását, hiszen magam is működtetek saját oldalt Verselő néven, másrészt pedig nagy igény, de kevés lehetőség van az írók és a zeneszerzők, zenészek találkozására. Töltögettem is fel verseket és örömmel láttam, hogy akadtak olyan zenészek akik dalokat formáltak a verssorokból. Van olyan, aki régi ismerősöm, van akivel a fesztivál előtt soha nem találkoztam. Bár én ismertem, szerettem dalaikat, a zenéjüket, de Ők nem tudtak rólam. ...és most azt olvastam, hogy egy-egy írásomat méltónak tartották a megzenésítésre. Fantasztikus érzés ez!

Azt hiszem nem kell mondanom, hogy mekkora izgalommal készültem a fesztiválra, ahol találkozhattam a zenészekkel és meghallgathattam a dalokat a színpadról. Néhányat akkor hallhattam először.

Köszönöm a verseimet választó zenészeknek a megtisztelő figyelmet, amiben verseimet részesítették és az élményt, amiben engem. Szóval köszönet (névsor szerint) Bodroghalmi Lászlónak és A_Lóla Duónak, D. Nagy Lászlónak, Kotroczóné Királyhidi Évának, Menyhért Juditnak, Róbert Viktor Antalnak, Silling Tibornak és a Strófa Triónak. A fesztiválon ugyan nem minden zenész tudott részt venni, és nem minden dal hangzott el, de a köszönet természetesen mindenkinek jár!

A következő oldalakon képek, videók láthatók, zenék hallhatók a fesztiválról azoktól a zenészektől, akik játszották a verseimet.

A videók és a fényképek nagy része saját készítésű. Amelyik fotót más készítette, azt minden esetben jeleztem.


Bodroghalmi László és A_Lóla Duó műsora

D. Nagy László műsora

Róbert Viktor Antal műsora

A Strófa Trió műsora


Köszönet a dalokért valamennyi zenésznek!

Részletek egy beszélgetésbőlBodroghalmi László


D. Nagy László

Róbert Viktor Antal

Részletek egy beszélgetésből

Strófa Trió

Verses honlapom

Kezdő oldal

Az InternetVers Fesztivál oldala