és szárnyra kelnek a szavak...

Üdvözlök mindenkit, Koma (Komáromi János) vagyok.
Az internetes
Verselő nevű oldalamon olvasható írásaimon kívül, néhány versem dallá változott. Talán már nem is csak néhány, hiszen ez már a harmadik megzenésített verseket tartalmazó oldal....
Ha érdekel a többi megzenésített vers is, látogasd meg az első két oldalt!

Információ a dalokról a táblázat után!

A megszületett alkotások

Dal

Szöveg

Dal

Szöveg

Alkony – hajnal (D. Nagy László - Komáromi János)

ITT

Alkony – hajnal (közösen) (D. Nagy László - Komáromi János)

ITT

árva vándor (Molnár György – Komáromi János)

ITT

árva vándor (Molnár György, Dara Vilmos – Komáromi János)

ITT

csikorgó magamnak (MacskaSzem – Komáromi János)

ITT

csikorgó magamnak (Menyhért Judit, Tábi Tamás, Dara Vilmos – Komáromi János)

ITT

Csillagpor életünk (Babos Gábor – Komáromi János)


Ez csak egy dal (Roth István – Komáromi János)

ITT

Ez csak egy dal (Strófa Trió – Komáromi János)

ITT

élni kezd a lelkem (Babos Gábor – Komáromi János)

ITT

Fáj (Bodroghalmi László – Komáromi János)

ITT

Fátyol tánc

(saját előadásomban Bárdos Lajos zenéjére)

ITT

Gyertya fény (Gál Csaba – Komáromi János)

ITT

Gyertya lángja(KAT – Komáromi János)

ITT

akkordokkal

Frekvenciák ( Deluxonic, Ábel Anita – Komáromi János)

ITT

itt jártál... ( Róbert Viktor Antal – Komáromi János)

ITT

Itt-ott ( Kotroczóné Királyhidi Éva – Komáromi János)

ITT

Karácsonyi csillag (KAT – Komáromi János)

ITT

Karácsonyi csillag (Palatinus Ervin – Komáromi János)

ITT

Kezemmel (D. Nagy László – Komáromi János)

ITT

látnom kell ( Róbert Viktor Antal – Komáromi János)

ITT

látnom kell (Róbert Viktor Antal, Molnár Ágnes – Komáromi János)

ITT

Lelkemért (Bodroghalmi László – Komáromi János)

ITT

Magányos éjjelen (D. Nagy László – Komáromi János)

ITT

Megpattant ( Kotroczóné Királyhidi Éva – Komáromi János)

ITT

Mennyit ér a szerelem? (Dara Vilmos – Komáromi János)

ITT

még most...
(saját előadásban)

ITT

még most...(változat)
(saját előadásban)

ITT

még most...
(Menyhért Judit, Légrádi Gábor -Komáromi János)

ITT

naiv vágyak (Strófa Trió – Komáromi János)

ITT

naiv vágyak (Silling Tibor – Komáromi János)

ITT

Ne hívj( Kotroczóné Királyhidi Éva, Kontra Marika Szvita – Komáromi János)

ITT

Néhány szív ( Deluxonic, Újvári Zsuzsanna – Komáromi János)

ITT

Pihenni (Bodroghalmi László – Komáromi János)

ITT

Régi történet ( Kotroczóné Királyhidi Éva – Komáromi János)

ITT

Sámán lettem ( Róbert Viktor Antal – Komáromi János)

ITT

Séták - gondolatok a végtelenig és vissza (Babos Gábor – Komáromi János)

ITT

Szemedet figyeltem ( Deluxonic, Újvári Zsuzsanna – Komáromi János)

ITT

Talán (Molnár György, Dara Vilmos – Komáromi János)

ITT

Természet – ritmus – szerelem (KAT – Komáromi János)

ITT

akkordokkal

Téli estén-kinn és benn (KAT – Komáromi János)

ITT

akkordokkal

Vidéki út (Country Road – Komáromi János)


Visszhangzik (KAT – Komáromi János)

ITT

akkordokkal

Vörös betűk+körbe fordul (Bodroghalmi László – Komáromi János)

ITT és ITT


2009. december 05. Két kiváló zenész-énekes készítette el az oldalon már saját „előadásomban” meghallgatható „még most...című versemet. A verset megírtam és a dallamot, az itt is hallható szegényes módon felénekeltem. Ezt megmutattam Menyhért Juditnak, a MacskaSzem együttes „lelkének”, aki már évek óta a versmegzenésítő, verséneklő műfaj kiválósága. Megtetszett neki és mivel eredetileg duettnek szántam keresett egy partnert. Meg is találta hamarosan, Légrádi Gábor személyében, aki négy éven át volt az After Crying énekese. Ő elkészítette a hangszerelést, feljátszotta a gitárt és hamarosan már hallhattam az első változatot. :-) Mostanra pedig elkészült az a verzió, aminek a közlésére már engedélyt kaptam. Külön érdekessége a felvételnek, hogy a dal készülésének idején a két zenész-énekes nem találkozott. Judit Magyarországon és Bécsben töltötte munkával az időt, míg Gábor most Spanyolországban lakik és ott foglalkozott a dallal.

Köszönöm nekik! Nagyon szeretem ezt a dalt és remélem másoknak is tetszeni fog.2009. augusztus 22. Még a II. Győri InternetVers Fesztiválon ismerkedtem meg Gál Csaba Németországban élő zenésszel, aki nem sokkal a fesztivál után küldte el nekem a Gyertya fény című versemből készült remek dalát, amit most megosztunk Veletek is.


2009. április 28. Újabb dalok készültek el. Babos Gábor az eddig elkészült két dal mellé most a „csillagpor életünk” c. versemből készített remek felvételt. Most is, mint ez előző kettőnél, én mondom el a verseket s Gábor készítette a zenét. A dalok a BandLand oldalon is meghallgathatók. Előadó Babos.

Már egészen közel a II. Győri InternetVers Fesztivál. Ennek jegyében egyre több dal formálódik és a készülő dalok egészen új felállásban is elhangoztak a Strófa Trió klubjában tartott irodalmi estemen. Az estről készült oldal itt tekinthető meg. A fesztiválra készülő és az esten elhangzott dalokból tettem fel egy válogatást. Hangsúlyozom, hogy ezek még nem kiforrott, nem véglegesített dalok. Több első előadás, gyakorlatilag próbák nélkül.

Molnár György zenésítette meg és adja elő Dara Vilmos kíséretében az „árva vándor” és a „talán” című versemet. Először így együtt és próbák nélkül. Ugyan így alkalmi felállásban hangzik el Menyhért Judit feldolgozásában, Tábi Tamás és Dara Vilmos kíséretében a „csikorgó magamnak”. A Strófa Trió új dala is most hangzott el először és ez tekinthető az első próbának is. A címe „ez csak egy dal”. Dara Vilmos és barátai fogják előadni a „Mennyit ér a szerelem” c. versemet a fesztiválon. Vilmos egyedül játszotta és énekelte fel az alábbi első változatot.


2009 március 08. Már javában zajlik a készülődés a II. Győri InternetVers Fesztiválra. A fesztivál oldalára már sok dalt töltöttek fel a zeneszerzők. Természetesen ezek a felvételek még nem a végleges változatok (hiszen az esemény csak májusban lesz), de valamit már mutatnak a készülő dalokról. Az én verseim közül is háromnak már fent van a felvétele. Ezeket most megosztom veletek ezen az oldalon is. Ezek: MacskaSzem - csikorgó magamnak; Molnár György – árva vándor; Róbert Viktor Antal – sámán lettem.
Az első fesztiválról készült oldalon már megtalálható a Strófa Trió – naiv vágyak és Róbert Viktor Antal – látnom kell (Molnár Ágnessel közösen énekelt változat) című verseimre készített dalai. Amiket most ide is feltettem.
Deluxonic ezúttal a frekvenciák c. versemet festette alá, amit Ábel Anita ad elő, az Irodalmi Rádió felvételén.
Két olyan dalt is feltettem, amelyek eddig csak videó felvételeken voltak láthatók-hallhatók. Az egyik Győrben készült egy könyváruházban és D. Nagy László barátommal éneklem el (először, próba nélkül!) az alkony-hajnal c. versemet. A másik felvételen Pásztón énekeljük Kotroczóné Királyhidi Éva, Kontra Marika Szvita és én. A verset szinte dalnak írtam, fel is énekeltem és a dallamot az előző megzenésített verses oldalakon már hallhattátok. A címe: ne hívj.


2009 január 12. Babos Gábor készített két hangos versem alá zenét. A két felvétel az „élni kezd a lelkem” és a „Séták – gondolatok a végtelenig és vissza”. Modern hangvételű, szerintem remek felvételek!


2008 augusztus 23. Kaplocson mutatta meg nekem Róbert Viktor Antal a dalt, amit „itt jártál” című, 2007-ben írott versemből készített. A felvétel egy tüzelőtárolóban készült... de elég jó lett. :-)


2008 július 07. Három dallal lett gazdagabb az oldal. Bodroghalmi László előadásában hallható a „fáj” és egy dalként a „Vörös betűk” és a „körbe fordul”. Az előbbi még az első könyvbemutatómon hangzott el és eddig csak az est videói között volt megtalálható, a második egy kiállítás megnyitójára készült. A harmadik felvétel pedig a „látnom kell”, ami az I. Győri InternetVers Fesztiválon duettben hangzott el Róbert Viktor Antal és Molnár Ágnes előadásában (a fesztivál oldalán meg is nézhető a videó felvétel). Ezúttal a zeneszerző Róbert Viktor Antal szólóban énekli a dalt.


2008 június 15. Feltettem két változatban egy olyan dalt, ami már eleve zenével született meg bennem. Ez egy tangó. A címe, „még most...”. Sajnos csak az én előadásomban hallható... (egyenlőre) Bocs. :-)


2008 április 11-12-én lezajlott az I. Győri InternetVers Fesztivált énekelt és megzenésített versek előadói számára. Erről a fantasztikus eseményről az általam készített szubjektív beszámolót, fotókat és videókat az oldalamról ITT találjátok. (A keretek miatt nem akarja linkként kezelni az extra rendszere.)Az oldalon wmv formátumú videofelvételeken és mp3 formátumban is megtalálhatók dalok. Köztük az én verseim megzenésítései is összesen hat dal (az egyik kétszer is, a gálaműsor jóvoltából).


2007 december végi frissítés óta pedig elérhető a második felvétel is. Ugyancsak Luca előadásában hangzik el a Szemedet figyeltem c. vers, Deluxonic aláfestő zenéjével.


2007 november elején kaptam meg e-mailban egy zenével aláfestett versemet. Ez a vers (Néhány szív) a Hangos veresek 3. oldalon Újvári Zsuzsanna (Luca) előadásában hangzik el. Deluxonic készített alá zenét és most már itt is meghallgatható.


2007. november 5-én Pécs városában TEBSZ Tollforgatók Klubja látott vendégül. A meghívó D. Nagy László három versem adta elő saját megzenésítésében. Ezek a dalok (alkony – hajnal, magányos éjjelen, Kezemmel) meghallgatható az oldalon .


2007. július 27-én Pásztón volt irodalmi estem. Ezen Kotroczóné Királyhidi Éva három dalt adott elő, amelyeket saját maga zenésített meg. Ezek a dalok (Itt-ott, Régi történet, megpattant) meghallgatható az oldalon .


2007. február 12-én volt első verseskötetem könyvbemutatója. Egy kedves barátom Bodroghalmi László megtisztelt azzal, hogy három versem megzenésítette és az esten elő is adta. Ezek közül kettő (Lelkemért, Pihenni) meghallgatható az oldalon .


Papp Róbert (ének, furulya) dallamokat álmodott soraim alá és Szalai Istvánnal (gitár) valamint Tóth Viktorral (hegedű) rögzítették is ezeket a dalokat KAT néven. A zenészek bemutatását és fotóit itt találhatjátok meg.

A dalok lejátszásához érdemes letölteni és feltelepíteni a QuickTime nevű programot. Ez rákattintás után azonnal elkezdi lejátszani a dalt a webhelyről és nem kell letölteni a számítógépedre. A programot például itt is megtalálhatjátok.A dalokkal kapcsolatban szavazást találsz a Verselő oldalon!

A többi megzenésített verset ide és ide kattintva hallgathatjátok meg.

További verseimet itt találod: Verselő

Hangos verseimet pedig ide, ide vagy ide és ide na és ide kattintva hallgathatod meg!szerelmes vers, szenvedélyes vers, vágy vers, születésnapi vers, névnapi vers, vers elemzések, szülinapi vers, vers lap, karácsonyi vers, köszöntő vers, vers lap hu, születésnap vers, halloween vers, szerelem vers, www vers lap hu, www vers, vers pályázat, vers idézetek, őszi vers, halál vers, vicces vers, halottak napja vers, sms vers, sex, vers születésnapra, karácsony vers, a vers születése, szerelmes vers fórum, magyar vers, vers idézet, barátság vers, névnap vers, évforduló vers, vers fórum, névnapra vers, illusion vers, szomorú vers, születésnapi vers, november vers, mindenszentek vers, vers születése, halottak napi vers, házassági évforduló vers, baba vers, vers kereső, téli vers, tavaszi vers, nyári vers, vers mp3, barát vers, gyerek vers, alkalmi vers, búcsúztató vers, köszöntő, vers és próza, vers vagy próza, a vers, vers és prózamondó, vers elemzése, csillag vers, szivárvány vers, nomád vers, szabadság vers, hit vers, lovas vers, szex, lovaglás vers, emlék vers, megzenésített vers, hangos vers, szavalat, hallgatható vers, elmondott vers, emlék vers, természet vers, hajnal, alkonyat, mosoly, szív, lélek, élet, újjászületés, semmi, végtelen, játék, dal, dalos